Vinohradskou 12 převzal nový tým v čele s Matějem Skalickým

Zpravodajský podcast Českého rozhlasu (ČRo) Vinohradská 12 (V12) se na začátku března rozloučila s týmem Lenky Kabrhelové, který přechází pod Seznam zprávy. Podcast však bude fungovat dál, jen pod jiným vedením. 

Matěj Skalický je od března novým hlasem Vinohradské 12. V ČRo působí již od roku 2011 a v posledních letech se specializoval na dění okolo koronavirové krize. „Po letech strávených v kontinuálním vysílání se těším na další příležitost, jak odvyprávět nejdůležitější události kolem nás. Jsem rád, že jsem si mohl předat symbolicky slovo právě s Lenkou Kabrhelovou a jejím týmem, který stojí za nastartováním boomu zpravodajských podcastů v Česku. Patří jim za to obrovský dík,“ uvedl Skalický pro web digital.rozhlas.cz.

V12 je zpravodajský podcast ČRo, který se zajímá o aktuální politická témata jak z Čech tak ze zahraničí. V posledních dvou letech získala V12 ocenění za nejlepší podcast roku v kategorii Veřejnoprávní podcast. Nové díly vychází i se změnou stále každý všední den na všech streamovacích službách a webových stránkách ČRo. 

Odchod Lenky Kabrhelové z rozhlasu byl způsobený nabídkou tvorby nového podcastu pod redakcí Seznam zpráv. Rozhodnutí týmu přestoupit podpořila i informace,  že Jitka Obzinová by měla v ČRo zaujmout post ředitelky zpravodajství. Většina zaměstnanců, včetně celého týmu bývalé V12, se k vůči nástupu vymezovala a nesouhlasila s ním.  Tým Lenky Kabrhelové pak také podepsal i otevřený dopis směřovaný generálnímu řediteli ČRo René Zaoralovi. Týden před odchodem týmu V12 ohlásil přestup do Seznam zpráv i Jiří Kedroň, bývalý šéfredaktor iRozhlas.cz.

Přidat komentář